Cserépfalu bemutatkozik

A múltját csodálatosan bemutató Bükki Nemzeti Parkkal határos Bükki Borvidéki faluban rövid idő alatt kiépült a falusi, ifjúsági és a borturizmus. Kényelmesen összkomfortos vendégházaink mellett számtalan és egyedi látnivalókban gyönyörködhet.

A csodálatos Hór-patak völgyében van a Subalyuk, az Oszlai tájház, s a Dél-Bükk legcsodálatosabb kilátója, pihenőhelye az Ódor-várrom, mely kőkori telep – vaskori erőd – középkori magyar vár – huszita rablóvár, lerombolták 1437 körül – hirdeti a sziklába vésett szöveg. Turista pihenőhely, ősember barlang, forrás teszi izgalmassá az amúgy is páratlan élményt. A falu körül látható kaptárkövek, hat pincesor, különös a háromsoros berezdi pincesor, a „hat boroshordókat őrző kőkatona” egy pincében, „Kisamerika” barlanglakások, Berezdi sétány, a Millenium Kilátó, Nótaaréna.

Az 1100 fős faluban három kiállítóhely (Subalyuk-Múzeum, a világhírű neandervölgyi ősember leletekkel, Cserépfalvi Imre Emlékszoba, Gazdaház), öt emlékmű, két galéria nézhető meg.

A hangulatos utcákon sétálva gyönyörködhetünk 40 védett parasztházban 54 méter magas Református Templomban. A Pásti szabadidő parkban bográcsozási, borkóstolási lehetőség a Borpajtánál nagyobb csoportok rendelkezésére.
Megtalálható a népi mesterség, a hagyományőrzés, a népi humor is. Cserépfalu a természeti, építészeti, kulturális értékek, a falusi turizmus hazája. Ne hagyja ki!

cserepfalu